W3C (مخفف World Wide Web Consortium ) کنسرسیوم شبکه جهانی وب می باشد. این کنسرسیوم، استانداردهایی را به وجود آورده است که این استانداردها زمانی که مرورگرهای مختلف باهم سازگار نیستند و یا در متحد کردن پروتکلها و تکنولوژیهایی که در شبکه جهانی وب به وجود می آیند مشکلی به وجود بیاید این مشکل را برطرف میکنند.
پایه گذاری این استاندارد توسط “تیم برنرز – لی ” در سال 1994 بوده است . این شخص زمانی که اولین مرورگر اینترنتی ساخته شد شبکه جهانی وب را اختراع کرده است برای همین لقب مخترع وب به او تعلق گرفته است.
W3C بیش از 450 عضو دارد که این اعضا شامل Microsoft ، America Online (کمپاني مادر Netscape Communications )Apple Computer، Adobe ، Macromedia، Sun Microsystems و ديگر توليد کنندگان نرم افزار و سخت افزار ، تولیدکننده محتوا، نهادهاي علمي و شرکتهاي ارتباط از راه دور است. میزبان این کنسرسیوم سازمان های : MIT در آمريکا ، INRIA در اروپا و Keio University در ژاپن میباشد.
اگر کدهای وب سایت به خصوص در html و css براساس استانداردهای W3C بهینه سازی شود تاثیر بسیار زیادی در جایگاه وب سایت از نظر رتبه در موتور های جستجو خواهد داشت. اما زمانی که در وب سایت از استاندارد های W3C استفاده نشود موتورهای جستجو محتوای سایت را به درستی بررسی نمی کنند و یا در هنگام بررسی با مشکل روبه رو می شوند. با توجه به این که مرورگرهای مختلفی وجود دارد و همچنین کاربران از مرور گرهای مختلف استفاده می کنند در صورتی که در وب سایت شما استانداردهای W3C وجود نداشته باشد در طراحی و یا ظاهر سایت مشکل به وجود می آید و صفحه به صورت صحیح مشاهده نمیشود و به مرور زمان بازدیدکنندگان سایت کاهش مییابند اما این استاندارد موجب می شود صفحات بدون مشکل در بیشتر مرورگرها مشاهده شود.
به مرور زمان تعداد مرورگرها افزایش یافته است و وجود استاندارد W3C در کد نویسی، به نیازی ضروری تبدیل شده است.برنامه نویسان و طراحان وب سایت از این استانداردها استفاده می کنند برای همین یکی از شرایط شرکت هایی که برنامه نویسان و طراحان وب سایت استخدام می کند این است که در کدهای نوشته شده در ساخت سایت توسط طراحان می بایست استاندارد های W3C استفاده شده باشد.
بهینه سازی موتور های جستجو یک هنر است تا محتویات سایت شما را به جستجوگر ها به بهترین شیوه متصل نماید.
هدف اصلی w3c ارتباط بین دستگاه ها و ابزارهای مختلفی است که پروتکلهای محاورهای استاندارد برای ارسال و دریافت داده ها و اطلاعات نیاز دارد. کنسرسیوم برای استاندارد سازی تکنولوژیهای استفاده شده در شبکه جهانی وب بوجود آمده است.
مرورگرها تمامی کدهای html را میفهمند، ولی الویتهای خاصی برای شناسایی این کدها دارند. بنابراین کدهایی که در یک مرورگر به درستی کار می کنند ممکن است در مرورگر های دیگر دچار مشکل شود. اگر طراحان سایت میخواهند کدهایشان در تمامی مرورگرها به خوبی کار کند باید از استانداردهای w3c استفاده کنند.
کدهایی که از استانداردها w3c استفاده شده سازگاری کامل با تمامی مرورگر ها دارد. حتی اگر مرورگر قدیمی و یا کدهای w3c قدیمی باشند. مرورگر ،وب سایت را با استاندارهای قدیمیتر بررسی میکند و بیشترین سازگاری را فراهم میکند. صفحاتی که از استاندارد پیروی میکنند در تمامی مرورگرها به یک شکل نمایش داده میشوند.
تشخیص اینکه کاربران از کدام مرورگر استفاده میکنند تقریبا غیر ممکن است. اگر فقط سایت خود را براساس امکانات یک مرورگر طراحی کنید باعث ایجاد مشکل برای سایر کاربران خواهد شد چون در مرورگرهای دیگر نمیتوان سایت شما را به درستی مشاهده نمود.
اعتبارسنجهای html بعد از بررسی کدهای سایت شما، هشدار می دهند که کدام کدها در مرورگرهای دیگر سازگار نیستند. استاندارد بودن کدها به آن معنا نیست که کلیه مرورگرها از آن پشتیبانی مینمایند و برعکس ،موردی را که تمامی مرورگرها پشتیبانی می نمایند به این معنا نیست که آن مورد استاندارد است. به عنوان مثال html5 استاندارد نیست ولی توسط مرورگرهایی مانند Safari, Opera, Chrome, و Firefox پشتیبانی میشود.
استاندارد سازی میزان خطاهای کدها را کم میکند و علاوه بر این عملکرد وب سایت را در شرایط مختلف تضمین می کند. یکی از نکات مثبت استاندارد سازی این است که استانداردهای قدیمی پشتیبانی میشوند یعنی سایت شما در آینده با همین کدهای فعلی، بخوبی توسط مرورگرها نمایش داده میشود.
در صورتی که در وب سایت شما از استاندارد های w3c استفاده شده باشد موتورهای جستجو سایت شما را به درستی جستجو و ایندکس می کنند.
پیام بگذارید