بسیاری از افراد تمایل زیادی برای داشتن یک وبسایت دارند ولی به دلیل عدم برخورداری از دانش برنامه نویسی و یا گاها به دلیل هزینههایی که طراحی یا خرید سایت دارد، از داشتن سایت شخصی منصرف میشوند. در این مواقع ساخت وبلاگ یک راه بسیار مناسب برای حضور در فضای وب است زیرا در ساخت وبلاگ به دانش خاصی احتیاج نیست. امروزه تاثیر و نقش وبلاگ بر سئوی سایت ، بر صاحبان سایت ها پوشیده نیست. گوگل سایتهایی را که دارای بیشترین بکلینک از سایتهای مرتبط باشند در رتبههای بالاتری قرار میدهد. در این بین وبلاگها به عنوان سایتهای پر بازدید کمک زیادی بر سئوی سایت خواهند کرد که در ادامه بیان میکنیم.
داشتن وبلاگ و فعالیت در آن فرصت بسیار مناسبی برای مدیران سایتهایی است که تمایل زیادی به جذب ترافیک و بازدید کنندهی بیشتر به سایت خود، دارند. زمانی که برای سایت خود وبلاگ ایجاد کردید نکات زیر را رعایت نمایید:
1- میتوانید در وبلاگهایی مانند: blog.ir و blogfa.ir و … صفحهای ایجاد کنید و سپس یک یا دو پاراگراف مهم و جذاب از محتوای خود را انتخاب کرده و در وبلاگ قرار دهید سپس در انتها لینک صفحهی مربوط به نوشته یا مقالهی موجود در سایت را قرار دهید و کاربر را به خواندن ادامهی مطلب تشویق کنید. با این روش ترافیک سایت شما افزایش خواهد یافت. سعی کنید پاراگرافهایی که در وبلاگ درج میکنید در برگیرندهی مفهوم کلی مطلب باشند. میتوانید از لینکهایی مانند: مطالعهی ادامهی مقالهی آشنایی با سئو سایت، یا لینکهای مشابه استفاده نمایید.
2- بلافاصله پس از انتشار مطالبتان در سایت، اقدام به قرار دادن مطلب یا نوشته در وبلاگ نکنید. شاید بپرسید چرا؟؟ علت این کار چیست؟؟ زیرا در بسیاری از مواقع صفحات وبلاگها سریعتر از صفحات سایتها ایندکس میشوند و احتمال متخلف شناخته شدن سایت شما به عنوان یک سایت کپی بردار، بالا میرود. بهترین کار این است که چند ساعت یا چند روز پس از انتشار مطلب در سایت، آن را در وبلاگ خود قرار دهید.
3- توجه نمایید که در حالت کلی وبلاگ شما باید بسیار شبیه به وبسایت شما باشد مثلا میتوانید صفحاتی مانند تماس با ما، دربارهی ما و خانه یا صفحه اصلی قرار دهید و همچنین عنوان وبلاگ شما باید با عنوان سایتتان مرتبط باشد.
4- یک یا دو پاراگرافی که در وبلاگ خود مینویسید باید کلمه یا کلمات کلیدی در آن موجود باشند و سپس از این کلمات کلیدی به مطالب و صفحات مرتبط با آنها در سایتتان لینک دهید. تعداد لینکها نباید زیاد باشد زیرا در این صورت موجب سردرگمی کاربران خواهید شد.
5- سعی کنید برای سایت خود یک وبلاگ با آدرسی مثل https://sitesazz.ir/blog داشته باشید و لینک آن را در قسمت فوتر یا در منوی بالای سایت خود قرار دهید. ولی توجه کنید که برای بالا بردن سئوی سایت و دریافت بکلینک بیشتر و جذب بازدید کننده باید در وبلاگهایی خارج از سایت خود نیز فعالیت داشته باشید و به صورت دورهای مثلا در هر هفته یک یا دو بار در داخل آنها مطلب قرار داده و سپس به سایت خود لینک دهید.
6- از قرار دادن مطالب غیر مرتبط با زمینهی کاری و فعالیتتان بپرهیزید. سایت شما باید در بر گیرندهی مطالب مناسبی از زمینهی فعالیتتان باشد تا از این طریق موجب آشنایی کاربران و بازدید کنندگان با شرکت یا کسب و کار خود شوید.
7– پراکندگی مطالب وبلاگ موجب خستگی کاربران میشود که در نهایت وبلاگ شما را ترک خواهند کرد. در صورتی که تعداد مطالب وبلاگ شما زیاد است، به دستهبندی مطالب بپردازید تا کاربران به راحتی بتوانند به مطالب دسترسی داشته باشند.
با توجه به نکات گفته شده در مییابیم که از نقش وبلاگ بر سئوی سایت نمیتوان چشم پوشی کرد. محتوا بخش بسیار مهمی از سئو سایت را تشکیل میدهد. با فعالیت و تولید محتوا در وبلاگهای مربوط به سایت خود و لینکدهی به سایتتان بر بهبود سئو و ترافیک سایت کمک شایانی خواهید کرد.
پیام بگذارید