Domain در اصطلاح فارسی دامنه گفته می شود و در لغت قلمرو ترجمه میشود، ولی در اینترنت نام اختصاصی وب است. هر دامنه از دو بخش تشکیل می شود که بخش قبل از نقطه توسط ثبت کننده انتخاب میشود و اگر دامنه قبلا ثبت نشده باشد میتوان آن را مورد استفاده قرار داد. بخش دوم که بعد از نقطه میباشد، نوع کسب و کار یا خدماتی که می خواهد ارائه بدهد می باشد مانند دامنه com که برای مقاصد تجاری استفاده می شود.
هنگام راه اندازی یک وب سایت مهم ترین مرحله ،انتخاب دامنه مناسب است. بنابراین یکی از موارد آغاز رسمی سایت، انتخاب نام دامنه است. در اغلب موارد افراد از انتخابشان راضی نیستند زیرا مشکلاتی به جود می آید که به اشتباهشان در انتخاب نام دامنه پی میبرند. لذا هنگام انتخاب با کمی تحقیق، هزینه یا مشاوره بیشتر، میتوان گزینهی بهتر را انتخاب نمود. زیرا پارامتری که سایت شما را به دیگران معرفی میکند آدرس سایت شما است و لینک سایت شما در نتایج جستجو، مشاهده لینک تبلیغات شما در سایر وب سایت ها، آدرس درج شده بر روی بروشور یا کارت ویزیت شما، آدرس موجود در تبلیغات پیامکی و ایمیلی، آدرس موجود بر روی فاکتورها، سربرگ نامهها و پاکت نامه ها و …مشاهده می شود. از این رو حرفهای بودن آدرس وب سایت از اهمیت ویژهای برخوردار است.
انتخاب دامنه براساس نوع فعالیت : زمان انتخاب نام سعی کنید به فعالیتهای شبکههای اجتماعی شما نزدیک باشد تا مورد توجه کاربران قرار بگیرد و بازدیدکنندگان سایت شما افزایش پیدا کند. توجه کنید این نام نشانگر خدمات یا محصولاتی که ارائه میدهید نیز میباشد.
استفاده از نام دامنه و تایپ آن آسان باشد : نامهایی که نوشتن آنها بدلیل املایی یا طولانی و سخت بودن نام ، مشکل ایجاد کند باعث از دست دادن ارزش تجاری خود میشود باید از نامهایی که از این قبیل مشکلات را نداشته باشد استفاده کنید.
انتخاب نام دامنه با کلیدواژه قوی :کلیدواژه قوی یا کلمه کلیدی که در URL وجود دارد یک حق امتیاز برای هر وب سایت محسوب میشود و موجب افزایش رتبه در موتورهای جستجو است اگر آدرس url مورد نظر در دسترس نبود، این امکان وجود دارد یک پیشوند یا پسوند به کلمه کلیدی مورد نظر خود اضافه نمایید. آدرس اینترنتی که انتخاب می نمایید اگر ترکیبی از کلمات کلیدی باشد موجب افزایش ترافیک وب سایت خواهد شد.
ثبت ،نام های مشابه و یا پسوند های رایج : باید تمام جوانب را بسنجید و این امکان را بدهید که شاید مشتریان در زمان تایپ آدرس، اشتباهاتی مرتکب شوند .برای چنین مواقعی یا باید اسم انتخابی ساده باشد و یا چند نام با اشتباهات متداول تایپی را ثبت کنید یا اگر سایت شما با پسوندهای دیگر نیز ثبت شده است همزمان با ثبت پسوند اصلی، پسوند های مهم و رایج دیگر را نیز به ثبت برسانید.
به خاطر سپردن دامنه آسان باشد: باید نام دامنه انتخاب شده به راحتی در ذهن و حافظه کاربران بماند تا بتوانند به دیگران نام وب سایت شما را معرفی کنند. همچنین نام دامنه باید کوتاه باشد که هم حفظ کردن و تایپ کردن آن آسان باشد م هم به راحتی قابل دسترس باشد.
منحصر بفرد باشد: انتخاب دامنه تجاری که با دیگر سایتها اشتباه گرفته شود یک فاجعه میباشد. بنابراین هیچ وقت دامنهای را انتخاب نکنید که با دامنه کسی دیگر مشابه باشد.
تا حد امکان از خط تیره و اعداد در نام دامنه استفاده نکنید: پیشنهاد میکنیم که از خط تیره و اعداد در نام دامنه استفاده نکنید. زیرا این موارد به خاطر سپاری و تایپ را مشکل میکنند.
سعی کنید انتظارات دیگران را برآورده سازید: زمانی که کاربری با سایت شما برای اولین بار مواجه میشود این انتظار را باید داشت که نام دامنه انتخابی را به راحتی حدس بزند.
دامنه ای می توانید ثبت کنید که قبلا ثبت نشده باشد: اگر شما نامی را انتخاب کرده اید که قبلا ثبت شده است دیگر نمیتوانید آن را انتخاب کنید زیرا نام دامنه نمی تواند برای بیش از یک شخص یا تجارت صادر شود، اگر میخواهید بررسی کنید که آیا دامنه انتخابی ثبت شده است یا و خیر از سایت www.SiteSazz.ir کمک بگیرید.
استفاده از پسوند دات کام : پسوند رایجی که بیشتر از آن استفاده میشود com می باشد بنابراین توصیه میشود به جای دیگر پسوندها مانند net از com استفاده کنید. پسوند com مناسبترین انتخاب برای سایت های تجاری و شخصی است. net برای شرکت هایی که در توسعه و سازماندهی اینترنت فعالیت می کنند و org برای شرکت های غیر انتفاعی توصیه می شود.
حقوق دیگران و قوانین کپی رایت را در نظر بگیرید: توجه کنید که از استفاده کردن علامت تجاری یا هر گونه علامت ثبت شده دیگر که متعلق به دیگران بوده و شما حق استفاده از آن را ندارید خودداری کنید.
انتخاب پسوند دامنه مرتبط با نوع فعالیت: پسوند انتخابی باید با فعالیت شما مرتبط باشد. بطور مثال پسوند com برای شرکت ها و گرفته شده از Company می باشد net برای شبکه ها و گرفته شده از Network است و ir گرفته شده از نام کشورمان Iran می باشد برخی از پسوندها و مفهوم آن ها در زیر توضیح داده شده است:
زیر دامنه (ساب دامین)(پیشوند) : یک زیردامنه (به انگلیسیSubdomain ) بخشی از یک دامنه بزرگتر می باشد که خود زیر دامنه یک دامنه میباشد. انتخاب پیشوند (زیر دامنه) اجباری نمیباشد، اما بعضی از پیشوندها بطور پیش فرض برای دسترسی به بخش ها و خدمات خاصی از سایت شما اختصاص داده می شوند. مثلا www. برای دسترسی به صفحات سایت ftp. برای دریافت و ارسال فایل mail. برای دریافت و ارسال نامه های الکترونیکی و غیره …
کاراکتر های مجاز در نام دامنه انتخاب کنید:
و توجه داشته باشید که:
Domainr : این ابزار کمک میکند که بدانید نام انتخابی شما باز است یا خیر. در صورتی که نام انتخابی شما قبلا انتخاب شده باشد نامهایی مرتبط با نام نتخابی شما پیشنهاد میدهد.
Lean Domain Search: پیشنهاداتی مرتبط با نام انتخابی شما که قبلا ثبت شده است میدهد. این سایت با اضافه کردن پسوند و پیشوند با نام دلخواه شما دامنههای جدید را به شما معرفی می کند.
BustAName : این سایت کمک میکند با استفاده از ترکیب کلمات کلیدی یک نام مناسب را انتخاب کنید. در این سایت بعد از وارد کردن نام مدنظر منتظر پیشنهادات سایت می شوید.
Impossibility : این سایت در ترکیب کردن پسوند و پیشوند به کلمه مدنظر شما کمک میکند تا نام دامنه ساخته شود.
NameBoy : با استفاده از این سایت می توانید دامنه را با نام پیشنهادی خود بسازید.
Domain Typer : این سایت نشان میدهد که آیا نام انتخابی قابل خرید است یا خیر .
Name Mesh : یک سایت حرفهای برای انتخاب نام دامنه که در صورتی که نام انتخابی شما قبلا ثبت شده باشد، پیشنهادهای جدید و زیادی برای انتخاب نام دامنه به شما میدهد.
DomainsBot اگر ایدهای داشته باشید با استفاده از این سایت میتوانید به نام دامنه تبدیل کنید و دامنه های قابل خریداری را به شما نشان می دهد .
ابزارهای دیگری نیز هستند مانند:
۱۴-Panabee
۱۵-Domain Puzzler
۱۶-Domain Puzzler
۱۷-Namestation
۱۸-Bulktopia
پیام بگذارید