SSL مخفف عبارت Secure Socket Layer به معنای پروتکل امن است که به صورت HTTPS هم شناخته میشود. با استفاده از SSL، امنیت اطلاعات در حال تبادل بین سرور(سرویس دهنده) و کلاینت(سرویس گیرنده) بالا میرود. به این صورت که اطلاعات در یک سمت(مثلا سرور) رمزنگاری شده و در سمت دیگر(مثلا کلاینت) رمزگشایی میشود و به دلیل همین رمزنگاری و رمزگشایی که در هر دو طرف انجام میشود، مسیر انتقال دادهها امن میشود، بنابراین شخص سوم به سختی میتواند به این اطلاعات نفوذ کند. به همین دلیل هم برای افزایش امنیت سایت از SSL استفاده میشود.
SSL به دو شکل رایگان و با پرداخت هزینه قابل تهیه است. نسخهی رایگان از نظر تأمین امنیت تفاوتی با نسخهی پولی ندارد،اما مدت زمان آن ۳ ماهه است و پس از اتمام این زمان، نیاز به تمدید مجدد نسخهی رایگان و یا خرید نسخهی پولی وجود دارد. به این نکته توجه کنید که اگر قصد تهیهی ای-نماد را دارید، باید نسخهی پولی SSL را خریداری و فعال نمایید، چون برای تهیهی ای نماد نیاز است که شما به مدت حداقل ۶ ماه SSL داشته باشید، اما SSL رایگان به صورت ۳ ماهه ارائه میشود.
در این مقاله از سایت ساز زرین، نحوهی فعالسازی گواهینامه SSL رایگان در هاست دایرکت ادمین، به صورت ساده و مرحله به مرحله آموزش داده میشود.
آموزش فعال کردن ssl رایگان
جهت فعالسازی ssl رایگان در هاست کنترل پنل دایرکت ادمین خود مراحل زیر را دنبال کنید:
۱ – از بخش Advanced Features در دایرکت ادمین، گزینهی SSL Certificates را انتخاب نمائید.
۲-همانند تصویر زیر تنظیمات را انجام دهید تا ssl رایگان فعال شود.
radio button شماره ۱ و شماره ۲ را فعال کنید. در قسمت مربوط به Common Name(شماره ۳)، نام دامنهی خود را وارد کنید. البته این مورد معمولا به صورت پیش فرض در داخل فیلد نوشته شده است. در بخش مربوط به Key Size(شماره ۴)، گزینهی bit-2048 را انتخاب کنید. برای فیلد Certificate Type(شماره ۵)، مقدار SHA256 را انتخاب کنید. در شماره ۶، دقت کنید که تیک مربوط به چک باکس دامنهی مورد نظر فعال باشد. حال بر روی دکمهی Save(شماره ۷)، کلیک کنید.
۳- دوباره وارد SSL Certifications شوید و بر روی گزینهی here کلیک کنید.
۴- حال باید آدرس صفحات سایتتان را از http به https ریدایرکت کنید. برای این کار وارد فایل htaccess سایت خود شوید و با توجه هدف خود، کدهای زیر را به این فایل اضافه کنید.
- کد لازم برای ریدایرکت تمامی لینکهای موجود در سایت اعم از آدرس اصلی، پوشهها و فولدرهای داخل پوشهها:
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} off
RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]
- کد برای ریدایرکت دامنهی خاص:
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^exampledomain\.com [NC]
RewriteCond %{SERVER_PORT} 80
RewriteRule ^(.*)$ https://www.exampledomain.com/$1 [L,R=301]
در این کد، به جای exampledomain.com باید نام دامنهی خود را وارد کنید.
- کد ریدایرکت برای پوشه خاص:
RewriteEngine On
RewriteCond %{SERVER_PORT} 80
RewriteCond %{REQUEST_URI} examplefolder
RewriteRule ^(.*)$ https://www.exampledomain.com/examplefolder/$1 [L,R=301]
در این قسمت به جای examplefolder، نام پوشهی مورد نظر را بنویسید.